כפרה על חטא שחיובו כרת

שאלה:

האם תלמוד תורה מכפר על כריתות ומיתות בית דין ,אן שלא מכפר , וצריך לעשות את התיקונים של האר"י בימי השובבי"ם ? הבנתי שזה מחלוקת בהלכה , יש פוסקים שטוענים שתלמוד תורה כן מכפר על כריתות ומיתות בית דין , ויש פוסקים שטוענים שלא מכפר , מה פסק הרב עובדיה יוסף זצ"ל ? אשמח שתפנו אותי גם למקורות .

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן לדעתי איזו אי הבנה בנושא של תיקון כרת. חזרה בתשובה על כל חטא, היא בחלקי התשובה הידועים: חרטה, עזיבת החטא ווידוי, אין לזה קשר על לימוד כזה או אחר או עם תעניות וכו'.  זו התשובה וזה הבסיס ומה שחשוב.

מלבד זאת יש תיקונים שהובאו לגבי פגמים שארעו בעקבות החטא, הרי אדם במעשיו פועל בעולמות העליונים, בענין זה יש סדר לימוד שנקרא תיקון כרת, ויש את תעניות השובבי"ם, כל אחד לפי כוחו ולפי ענינו, ובזמנינו כבר הורו גדולי תורה שלא להרבות בתעניות אלא רק לחזור בתשובה בשמחה ולעלות ולהתעלות בדרך החדשה. כל התבוססות בעבר רק מביאה לצער ויאוש שהוא כמובן עצת היצר הרע.

שבת שלום.