שיפוץ דירה בשנת אבל

שאלה:

אימי ע״ה נפטרה בערב כיפור האחרון. אני צריכה לעבור לגור שם בקיץ על מנת שלא יעמוד ללא שימוש. הבית ישן ולצורך המעבר נדרשים מספר שיפוצים קלים כגון פינוי רהיטים שלה (יש לי רהיטים משלי) צבע,איטום קל, החלפת מטבח ומס׳ חלונות ודלתות תקולים. האם ניתן לעשות שיפוצים כאלה או שלא ? תודה רבה לכם חודש טוב

תשובה:

ככל שזה נדרש עבור המגורים ולא סתם לנוי, כפי שאכן נשמע מדבריך – מותר.

בשורות טובות.

מקורות:

הפוסקים דימו דינים אלו למה שנתבאר בסי’ תקנ”א לענין אבילות בתשעת הימים, וכשם ששם נפסק שאסור לשפץ שלא לצורך מגורים, כך יש לנהוג באבילות, ועי’ בשו”ת נשמת ישראל חלק ב’ עמוד תמח שהביא כמה פרטים בדין זה. וראה כאן כמה פרטים בדין הבנייה בתשעת הימים והוא הדין לענין שנת האבילות.