השלושים לפי הפטירה או הקבורה?

שאלה:

אשה זקנה שגרה ברחוב שלנו נפטרה ביום חמישי כג אדר א'
היתה גלמודה בלי משפחה חוץ מאיזה בן דוד שלקח כמה ימים להגיע והקבורה חכה לו ונקברה רק ביום ראשון כ"ו אדר א'.
המשפחה שלי מנסה לסיים משניות לקראת השלושים. מתי זה יוצא מיום הפטירה או מיום הקבורה?

תשובה:

סיום השלושים הוא ביום השלושים לקבורה כולל יום הקבורה, אם הקבורה בלילה או למחרת, יש לספור מיום המחר [שך יו”ד סי’ תב סעי’ ה]. כך שהרווחתם עוד כמה ימים.

תזכו למצוות!