סדרי הלימוד חוץ לישיבה

שאלה:

איזה סדר לימוד אפשר לעשות כדי לסיים את השס לא במסגרת דף היומי ? באיזה דרך כמה דפים להספיק ביום? יש לי שאיפה לסיים את השס אבל אני לא יודע איך להתחיל ואיך לסיים ואני גם רוצה לדעת אותו טוב כמו שראינו בקידושין ל שאדם צריך לומר דברים ברורים ולא לגמגם תנו רבנן: "ושננתם" שיהו דברי תורה מחודדים בפיך מה הרב ממליץ לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

בפסוק נאמר "קובץ על יד ירבה", כלומר אין לדחוק את השעה, העיקר ללמוד טוב ובהבנה ולחזור על הלימוד, ולאט לאט תצטבר עוד מסכת ועוד מסכת. אינני מכיר אותך את יכולותיך זמנך הפנוי וכו' כדי לדעת להמליץ, אבל זה ודאי העיקרון, לא לבדוק כל הזמן מתי כבר גומרים, אלא ללמוד טוב ואיכותי ולאט לאט כובשים את היעד.

בהצלחה רבה מאוד!