מחיקת שם השם מקוראן

שאלה:

שלום לרבנים
העברתי שיעור להוכחת השטיות וההבלים באיסלם בכלל ובקוראן בפרט ובחלק צלמתי קטעים מהקוראן. לאחר מעשה, ראיתי שכתוב שם א-לוהים (הקוראן מתורגם לעברית) איך צריך להתנהג עם הקטע הקוראני עם שם א-לוהים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאין בזה איסור של מחיקת ה' ואין צורך לשמור על קדושתו. כיון שזה כבר נמצא בספר של כפירה שאסור בכלל ללומדו, אין בזה קדושה, ובצירוף הסוברים שבלא כוונה לקדש אינו מתקדש, ראה תשב"ץ ח"א סי' קעז, ובצירוף דעת המקילים בדפוס של זמנינו, ראה שו"ת מהרש"ם ח"ג סי' טז, ומה שדן בזה בס' קדש לה' עמ' תמדג.