סעודה ביום ה30

שאלה:

שלום לכת"ר
אבי ז"ל נפטר בכ"ט לתשרי, ונקבר בלילה דהיינו ל' תשרי (ערב ר"ח חשון)
יום ה30 יוצא אם כן בכ"ט חשון, ידוע לי שאם ה30 יוצא באותו יום הקבורה
הסעודה נערכת בליל ה30 אם אינני טועה.
א. אך מה אם כמו במקרה דלהלן, ביום שונה, מתי נערכת הסעודה?
ב. מה נהוג לעשות בעליה לקבר בגילוי המצבה, האם רק קריאת אותם פרקי תהלים כביום השביעי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב סעודה, כך שאין כל כך מקום לדיון מדוייק על זמנה. זה טוב שעושים ואומרים דברי תורה לעילוי נשמתו ולומדים משניות וכדומה, ולכן אין הבדל לילה או יום העיקר שיהיה ביום השלושים.

בעלייה לקבר אותן תפילות כמו ביום השביעי.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.