מה יכולה בת לעשות לעילוי נשמת אביה?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
מה בת יכולה לעשות טוב בשמיים לנשמת אביה שנפטר,אני יודעת שתהילים וקראתי בספר דיני אבלות שטוב לקרוא אותיות שמו שבמשניות(כמו שיש בספר עילוי נשמות)
מה מותר לבת?רק תהילים וזהו?
זה מרגיש שכאילו רק הבנים יכולים לעשות ממש נחת בקריאת קדיש משניות והשכבה וכו.
מה האופציות לבת
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הדבר הכי החשוב שצריך לדעת בנושא חשוב זה שאת מעלה, ואני כותב זאת תמיד כאן באתר, וזה נכון הן לגברים הן לנשים, שהעילוי נשמה הגדול ביותר שיכול להיות להורים, הוא שמתחזקים במצוות. נניח אנחנו יודעים על עצמנו שיש נושא שלא מספיק מקפידים עליו, למשל ברכה ראשונה ואחרונה, או ברכה בכוונה, או צניעות, או משהו בשבת או כשרות, ואנחנו מתחזקים בזה לעילוי נשמתם, זה חשוב יותר מכל דבר אחר. כי בסופו של דבר התכלית היא קיום המצוות בשלמות, וכאשר הצאצאים מתקדמים בענין זה גורם הדבר עילוי נשמה גדול מאוד לנפטר.

בשורות טובות ושבת שלום.