אבלות

שאלה:

שלום,
1. האם מותר לבת לסייע לאמה האבלה על אביה, מבחינה כלכלית, או שיש בזה בעיה של קבלת מתנה?
2. האם אשה בתוך 30 על מות אביה יכולה לעשות בניית ציפורניים?

אשמח למקורות
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי יש לסייע לאמא, זה לא מתנה זה עזרה מינימלית. הרעיון של מתנה זה שאילת שלום, וזה מדבר על צ'ופרים שנותנים להראות חיבה, סיוע כלכלי הוא בסיס של משפחתיות.

2. קציצת ציפורניים אסורה בשלושים, אני מבין שבניית ציפורניים כרוכה בגיזור ושיוף וכו', ובודאי אסורה.

מפני החג הקרב והעומס העצום כאן באתר אני נאלץ לסיים.

בשורות טובות וחג שמח.