רחיצה בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה!
אישתי בהריון וחשוב לה מאוד שאני יהיה נקי (בלי קשר לתשמיש)
האם מפני שלום בית זו סיבה מספקת להתקלח בשבוע זה לפחות בפושרים עם מעט סבון?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאשתך דתיה גם היא, והיא יודעת את דיני השבוע הזה, ואם אינה יודעת יש ללמדה, כדי שבעזרת ה' תוכלו גם לגדל יחד את הילד הצדיק העומד להוולד לכם לתורה וליראה ולדקדוק במצוות.

בכל מקרה מלוכלך ומזיע לא צריך להיות, כלומר שאם יש זיעה שאינה עוברת או ריח רע וכדומה, יש לרחוץ בפושרים איבר איבר עם מעט סבון, באופן הנצרך כדי להיות נקי. האיסור הוא על רחיצת תענוג ולא על הסרת ליכלוך.

לידה קלה ורוב נחת.