רחיצה בתשעת הימים

שאלה:

היי
…הכל מבולבל כל ההלכות של תשעת הימים איך מותר להתלקח כמה סבון או שבלי מה הגדר להתענג ומה הגדר להוריד לכלוך הרי אין לכלוך אמיתי בד"כ מה זה אומר איבר איבר ומה צריך לשים שקיות שח"ו לא התרטב גם המקומות שלא בפניו ידיו ורגליו….??.!!!! ואם בכלל פניו וידו ורגליו כבר מה יצא ומה למעשה????? משתגע כבר…………וחוץ מזה מה זה להכריח להתאבל כל ההלכות גורמות להתאבל????? זה משהוא רגשי שהיא א"א להכריח אותו וכמעט אפחד לא מתאבל באמת… ולמה שספרדי יתקלח רגיל מה הוא לא צריך להתאבל????????? אשמח לדברים ברורים וגם כמה שיותר מהר בשביל לדעת
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני רואה שאתה קצת נסער הבוקר, אבל זה טוב, מעיד על אופי חי ובריא שיכול להגיע בעזרת ה' רחוק.

כאשר אדם מזיע זיעה שאינה עוברת על ידי ישיבתו במזגן, אלא הוא ממשיך להרגיש לא נוח, הוא יכול להתקלח באופן שאינו לתענוג, כלומר לא כל הגוף בבת אחת [לא צריך להקפיד על הסנטימטרים, העיקר זה שאדם לא עומד תחת הזרם ו…אה… אלא באופן תכליתי ומהיר רוחץ את אברי גופו כמו שאדם רוחץ כלים… קצת סבון אבל מה שצריך [בלי לדייק על הגרמים ועל הסנטימטרים אלא על פי הרעיון הנ"ל]. ההלכות לא אמורות לגרום לנו להרגיש להתאבל, כדי להתאבל אנחנו באמת צריכים לשבת עם עצמנו ולחשוב על כל מה שחסרנו. אלו מנהגי אבלות מתבקשים, שכמו שכל אחד מבין אותם כאשר הוא באבלות על הוריו חלילה, ומתחבר אליהם, כך אם נרגיש את האבל על חורבן הבית, נוכל להתחבר גם למנהגים האלו המבטאים את צערנו.

נכון הדבר שכל עדה יש לה מנהגים שונים בענין הזה, אבל בעצם האבלות כולנו נוהגים יחד, ומתאבלים יחד זה אלפיים שנה.

נתמקד בצער החורבן, ונזכה בעזרת ה' לגאולה שלמה, כמו שנאמר שישו איתה משוש כל המתאבלים עליה.