דוחקים בי לאכול בשר בתשעת הימים

שאלה:

אני בן ספרד הולך היום לנחם אבלים מבני תימן שבסעודה כולם אוכלים מרק תימני עם בשר עוף ודוחקים אותי לאכול, האם מותר לי להשתתף בסעודה?

תשובה:

מה זה "דוחקים אותי" הרי אתה יכול לספר להם שמנהג הספרדים בארץ ישראל לא לאכול בשר מב' באב! אין בזה שום דבר מעליב. יהודי גאה לא צריך לחשוש מכלום…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הם נוהגים מצויין, אבל הוא לא צריך להתבייש במנהגיו, שלו, אין כזה דבר שדוחקים בך לאכול בשר בזמן שמנהגך לא לאכול, ואתה נלחץ ואוכל, יש לנו גאווה בשמירת המסורת, כל אחד מסורתו שלו.