שאלה:
אני אשכנזי, ביחס לבשר עוף לילדים בגילאי 3-9 , ראיתי שבשו"ת דברי יציב , ובשם הרב אלישיב הקלו שהצנעת הסכין הוא רק בבשר בקר. אבל משום מה המנהג הרווח הוא להחמיר. האם יש מקור להחמיר או שהתרגלו אגב הגדולים?
תשובה:
נכון הדבר שיש שהקלו בזה בעוף ולא בבשר לענין קטנים שלא הגיעו לחינוך, ויש שהקלו עד גיל 3, ראה כל השיטות בס' נחמת ישראל עמ' קז, אבל כנראה בגלל המיגוון העצום של המאכלים שיש היום, אין צורך בזה כל כך, ומי שרואה לצורך בגלל סיבה כזו או אחרת, הילד חלוש או רגיל רק בזה ולא אוכל משהו אחר – יכול להקל.