סירוב לשליח ציבור – אבל

שאלה:

שלום
חמי נפטר לפני מס' חודשים והותיר אחריו בת יחידה, אני משתדל לעשות מצוות/ותפילות לעילוי נשמתו, אני יודע שיש הלכה שאומרת שאם הגבאי מזמין לעלייה לשליח ציבור צריך לסרב מס' פעמים ואז לעלות, השאלה שלי האם מותר לי לדלג על הסירוב ולעלות בפעם הראשונה כדי לזכות את חמי בקדיש? או שלסרב ואולי יעברו להבא בתור?
תודה.

תשובה:

בודאי שאין לסרב, אדרבה, תאמר לגבאי שיש לך חיוב, גם חתן כשאין בנים הוא בעצם חיוב אלא שאם יש אבל הוא קודם לו, ובכל פעם שניתן להגיש אותך לפני העמוד שיעשה זאת.

בהצלחה רבה ותזכה למצוות.