סדנה בטיפול בקול

שאלה:

שלום. ישנה סדנה העוסקת בטיםול ופתיחת חסמים דרך קול. הסדנה מועברת על ידי אשה. לא מדובר בשירה – אלא בשימוש בקול, לא פיתוח קול, אלא גילוי וחיבור דרך הקול לחלקים בנפש. היות ומדובר במדריכה חשבנו אני ואשתי להשתתף יחד בסדנה זו. (רק שנינו עם המדריכה, ללא אנשים נוספים)
ייתכן ונוכל מראש להתנות את הדבר בכך – שלא תווצר שירה כלל צד המדריכה, אבל אולי תהיינה כמה הדגמות של השימוש בקול.
האם ניתן להשתתף

תשובה:

כל העסק מול מדריכה זרה בטיפול שכזה לא נראה לי צנוע, באופן אישי אני חושב שמדובר גם בשטויות והבלים וחבל על הכסף שלכם שילך לריק… אני מבין שיש למדריכה הזו צורך בפרנסה אבל אין סיבה שאתם תשאו בנטל הזה… אין דרך על ידי קול להתחבר לנפש ולעשות בה מה שרוצים כל זה הבלים.

בשורות טובות.

[תפרט אולי את הקושי שלך וננסה למצוא עצה יותר מעשית].

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הנושא ההלכתי כאן קצת נגזר מההתייחסות האישית, שכן בכך פתחתי שבעיני לשבת גבר מול אשה בטיפול רגשי, פסיכולוגי מכל סוג שהוא זה גובל בחוסר צניעות ויש להמנע. אכן, כאשר היה מדובר בדבר שיש בו תועלת ניכרת ומשמעותית היה מקום לשקול את הצורך הרפואי ולהתיר באופן שאין שירה ובאופן שלא מדובר ביחס אישי קרוב וכו', אבל כיון שלא מדובר בדבר כזה [וכאן באה התייחסותי האישית לענין] אינני רואה שיש מקום הלכתי להכנס כאן לפירצה דחוקה כדי להתיר את חוסר הצניעות שבענין. אני מקווה שעתה הובנתי יותר.