ביטול שבועה

שאלה:

עשיתי מעשה אסןר בבית הספר והגעתי הביתה המורים דיברו איתה וסיפרו לה אמא שלי הגיעה לבית ואמרה לי תשבעי בי שלא הבאתי מצית אם לא אני אמות
ונשבעתי.
אני פוחדת שיקרה לה משהו אמרו לי לצום וזה יתבטל לא אכפת לי ממה יקרה לי אכפת לי ממה יקרה לה עכשיו כי שמרתי ונשבעתי שהיא תמות מה עושים ? בבקשה תענו

תשובה:

לא יקרה לה כלום, כי אין משמעות לשבועה שלך ביחס לחייה, אבל שתיכן עשיתן מעשה שלא יעשה, שימוש בשבועה ועדו שבועת שקר, מי בכלל מדבר בצורה כזו?! אני ימות את תמותי? זה ממש לא סגנון יהודי. מה שצריך הוא להפסיק עם הסגנון הזה ולנהוג בשפה נעימה ונחמדה ונעימה ונקייה תמיד.

בשורות טובות.