חיוב לימוד תורה בזמן מחלה

שאלה:

שלום ומועדים לשמחה, האם אדם חולה פטור מהעיקר הדין מלימוד תורה?
או שמא נאמר שלימוד תורה מחייה ומשמח לכן הוא חייב ואף כדאי לו. באם הוא חייב אבל פחות מבד"כ , למשל הוא רוצה לנוח יותר כדי שיבריא מהר ויוכל לחזור ללמוד כרגיל האם רשאי לעשות זאת.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך כללית מידי, הרי זה תלוי במצבו וביכולותיו… כל אח יעשה כפי שהוא מרגיש וכמובן ישמור על ג=כוחותיו הנדרשים לו להחלמתו. כדאי להתייעץ עם רופא המטפל בכל מקרה של ספק.

רפואה שלמה ומועדים לשמחה.