אתר אינטרנט הפונה לגויים ופתוח בשבת

שאלה:

שלום וברכה. יש ברשותי אתר תוכן באנגלית שמתעסק בקורקינטים ואופניים חשמליים. האתר מיועד לקהל חו"ל ודרך האתר אני מרוויח כסף מהקהל הזה
בדרכים כאלו ואחרות ( רכישת מוצרים רלוונטים , כניסה לפרסומות מסוימות ) מי שמנהל לי את האתר זו חברה ישראלית . הם מתעסקים בהעלאת המאמרים והתכנים וכן בהעלאת המוצרים למכירה וכו'. החברה לא עובדת בשבת בכלל אך האתר פעיל תמיד זאת אומרת שבשבת בפועל אפשר להיכנס לאתר ולבצע רכישה או משהו כזה שיכניס לאתר כסף
השאלה אם אני בבעיה עכשיו וצריך למכור את האתר הזה כי יש מצב די קלוש שגם יהודי יעשה פעולה כזאת בשבת.

בנוסף אני עומד לפני רכישה של חנות אינטרנטית שגם כן מוכרת מוצרים לקהל חו"ל בלבד , חנות באנגלית כמובן מוצרים שאין איתם בעיה הלכתית מבחינת המוצר עצמו. שוב אותה שאלה , לא עובדים על החנות בשבת , לא מוסיפים מוצרים ולא מתעסקים עם זה אבל האתר עצמו עומד ובפועל מתוך כל הכניסות שגויים נכנסו יש סיכוי שגם יהודי נכנס ורכש משהו. הרווח שלי נוצר מכל מי שרוכש בחנות הזאת

מה יהיה הדין במקרים הנ"ל האם מותר להשקיע בדבר כזה? אם וכאשר אסור האם יש דרך להתגבר על האיסור בצורה כזו או אחרת ??

אשמח לתשובה עם המקור

תשובה:

כיון שהאתר פונה בעיקר לגויים בחו"ל, אין צורך לסוגרו בשבת.

מקורות:

ראה כאן.