חידוש תורה שלי איך יוצאים ידי חובת קידוש והבדלה מהתורה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

חשבתי לחדש שיוצרים ידי חובת קידוש והבדלה מהתורה בכך שאומרים הריני בא לקיים מצווה מהתורה לזכור את השבת בכניסתו או ביציאתו וכך יצאו ידי חובת קידוש והבדלה מהתורה לפני אנשי כנסת הגדולה מה אתם אומרים?

תשובה:

לפני שהיתה תקנה לקדש על היין כאמור כל אחד יכול להיה לומר את הנוסח שלו, אבל היה חייב לכלול את הפרטים הנדרשים, הזכרת נושא ההבדלה במוצ"ש, הזכרת יציאת מצרים בערב שבת וכו'.