לשאול שני רבנים את אותה שאלה

שאלה:

שלום הרב,
אשמח לדעת אם האיסור לשאול שני רבנים את אותה שאלה זה רק באופן שהרב הראשון אסר ורוצים שהשני יתיר? ואם לפעמים אני שואלת שאלה בשו"ת סמס כלשהו עם רב והוא לא עונה או שאני צריכה תשובה דחופה אפשר לשאול רב אחר כדי לקבל תשובה מהירה יותר או לקבל עוד חוות דעת וכדומה? ומתי צריך להגיד לרב השני ששאלתי עוד רב?

תשובה:

הדין שהזכרת נאמר רק באפן שהראשון אסר ורוצים שהשני יתיר, אבל סתם לשאול שני רבנים כדי שמישהו מהם יענה ראשון וכדומה אין כל בעיה. סתם זה לא מומלץ כי לפעמים הוא יענה משהו אחר ומתחילים להתבלבל… תמיד טוב שיש רב קבוע.

מקורות:

ראה שיעור רחב בענין זה כאן באתר עולמות מאת הרב צבי רייזמן מחסר ספר רץ כצבי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה הרב אבל מאיפה בעלת תשובה אמורה שיהיה לה רב? אני בדרך כלל שואלת בסמס לרב או באתר שלכם שאלות הלכתיות ויש לי גם מורה צדיקה שאני יכולה להתייעץ איתה. זה בסדר?