קללת חינם מהגיסה היהודיה

שאלה:

שלום רב
קוראים לי רדיר , אני בת 24 ערביה.
אני פונה אלייך מכיוון שאצלנו בדת (באסלאם)אין דבר כזה קללה ולא מאמינים בזה , למרות שאני מאמינה שיש דבר כזה , ההורים שלי סבלו בחיים שלהם המון מהמשפחה משני הצדדים מהסבא ומהסבתא מצד האבא מאחים שלו ואחיות שלו אמי אותו דבר מסבא שלי ואחיות ואחים שלה אבי היה נכה ברגל וגם ביד אך הוא היה עושה את המאמצים בכדי לעבוד ולהביא לנו אוכל חם לבית ובגדים הוא רשם אותנו בבתי ספר הכי טובים (בית ספר פרטי)
אני בת יחידה בין שלושה אחים ואני הכי קטנה יש מעלי אח ביננו שלוש שנים ועוד אח אמצעי שביני לבינו שמונה שנים ואחי הבכור ביני לבינו 11 שנים , מגיל קטן הייתה לי הרגשה לא טובה הייתי מרגישה שהולך לקרות דברים רעים למשפחה. דוד שלי אח של אבי התגייר והתחתן עם יהודייה (אני לא גזענית חלילה אני מכבדת כל דת באשר היא) אני מזכירה את זה כי זה חלק מהסיפור, דוד שלי שמו יוסי(יוסף) ואשתו אתי המקור שלה ממצרים, האישה הזאת עשתה לנו בעיות עד אינסוף הייתה מציקה לנו ולאמי הייתי זורקת אבנים על הבית שלנו הייתה מביאה את הפסולת של הכלב שלהם וזורקת בכניסה של הבית והייתה עושה לנו המון דברים רעים וזה מה שאני זוכרת זה חלק ואני מרגישה כל מה שאני הוכלת לספר יש לה יד בזה
בשנת 2008 קרה לנו אסון אחי נדיר בן ה13.5 שביני לבינו שלוש שנים ירו בו אצלנו בכפר על קטטה קטנה שהייתה עם אחי הבכור ועשו סולחה בתחנת משטרה וחזרו לבית והמשפחה השנייה הפתיעו את אבי ואחים שלי, אחי נדיר ירו בו והוא נרצח , האמצעי קיבל ארבעה כדורים והבכור רק מכות , אבי לאחר חצי שנה נפטר מצער עברנו ימים מאוד מאוד קשים , עברו השנים והבנו שזה מכתוב ואין מה לעשות זה הגורל , אין לנו מזל בכסף אנחנו מרווחים את הכסף שלנו ביושר אנחנו עובדים קשה בכדי לחיות ולתת לאמי לחיות אחרי כל מה שעברה עובדים יום ולילה כדי שיהיה לנו אוכל חם עזבתי את הבית ספר והלכתי לעבוד אחים שלי אותו הדבר לא למדו הם רק עבדו אין לנו מזל עם אנשים אנחנו אנשים טובים בסך הכל רוצים לחיות בשלום לא רוצים עוד בעיות מספיק מה שעברנו אנחנו עושים את המיטב עוזרים לאנשים לחברים ולמשפחה קרובה עושים המון מצוות גם מצווה לעילוי נשמתם (אבי ואחי) אבל בסופו של דבר אנחנו מקבלים מהם סטירה אנחנו לבד בחיים , עד שהתרגלנו למצב הזה, אנחנו רוצים להתקדם בחיים רוצים להצליח רוצים להיות אנשים (חיים) כל החיים שלנו סבלנו איבדנו שנים מהמשפחה זאת מכה מאוד קשה אחים שלי מנסים להתקדם בחיים לעשות משהו לעתיד אך תמיד יש לנו עכבות תמיד בהכל אפילו בדברים הקטנים אותו הדבר אני מנסה להתקדם בחיים שלי ללמוד מקצוע להשלים בגריות להוציא תואר אך לצערי יש לי המון עכבות שמחלישות אותי שאני מגיעה ואומרת די חאלס לא נותרו לי כוחות אני כל הזמן מנסה לקום וללכת ולצערי לא מצליחה. אצלנו הערבים לפני שמתחתנים בונים ולא משכירים דירה או קונים בית שכבר מוכן (אני מדברת על רוב האוכלוסייה) ולא על כולם , אז זה מה שאחים שלי התחילו לעשות הם משפצים את הבית אנחנו בית שתי קומות ואחים שלי התחילו לשפץ את הקומה הראשונה כדי להתחתן ולהמשיך את החיים אך לצערי לפני שנה בדיוק אחי האמצעי שהיה בן 31 נהרג בתאונה אופנוע .
אדוני הרב אני מרגישה שהאישה (אתי) שהייתה נשואה לדוד שלי יוסי קיללה אותנו יש לנו קללה אני מרגישה את זה אני פונה כי אני צריכה עזרה אני לא רוצה לאבד עוד מישהו מהמשפחה אני לא יכולה כבר אני מתחננת אני צריכה עזרה , האם יש אפשרות לבטל את הקללה הזאת
אשמח מאוד שתעזרו לי
תודה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את הכאב שפקד אתכם והאבדות הכבדות מנשוא, בהחלט לא קל, ונשמע שאתם מנסים להתרומם ולקיים חיים טובים ושמחים, וזה מצויין.

אין מה לחשוש מקללות שכאלו במידה והיו, בורא העולם אינו מתייחס לקללות של אנשים קטנים ובעלי לב לא טוב, וביהדות הכלל הוא שקללת חינם חוזרת על המקלל ואינה מזיקה לאותו אדם שהוא קילל אותו על לא עוול בכפו.

מה שצריך לעשות זה להתחזק באמונה שיש בורא לעולם, לנסות להתקרב אליו, גם מי שאינו יהודי יש לו שבע מצוות שהוא חייב לקיים, ביניהם מה שרלבנטי לכם זה להיות מאוד הגון עם אנשים בכסף, ולקיים חיי אישות רק באופן המותר, כדאי לקרוא ברשת על "שבע מצוות בני נוח" ומה נכלל בהם, תלמדו את זה ותקבלו על עצמכם לקיים, ולהיות אנשים טובים, ובזכות זה תצליחו בעזרת השם לקיים חיים שמחים ומאושרים, לזכות לאריכות ימים בריאות וחיי משפחה יפים. לגדל ילדים הגונים וטובים שיודעים רק שלום ואהבת הבריות.

שבוע טוב ומבורך.