חכמה לעומת כשרון

שאלה:

שבוע טוב,
האם הרב יכול לענות לי על שאלה ששאלתי כבר ולא קיבלתי תשובה ברורה לטעמי:
כתוב פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון ולא רק למי שיש תואר שני במדעי המחשב אז למה סייעת מרוויחה פחות ממי שעובד בהייטק?
ואם הרב יגיד שה' נותן חכמה לאנשים שהוא מקציב להם בראש השנה שירוויחו יותר אז כתוב שלא לחכמים הכסף אז למה רוב ושוב אני מדגישה רוב האנשים החכמים יש להם להם יותר כסף מאנשים טיפשים?

תשובה:

את מערבבת כאן בין חכמה לכשרון, הכסף לא בהכרח קשור לחכמה, אבל הוא קשור לכשרון, זה יכול להיות כשרון מתימטי, זה יכול כשרון בין אישי – מכירות וכו', זה יכול להיות מרץ בלתי נדלה ביזמות, כל אלו תכונות שמסייעות בעבודה ובפרנסה, אבל הן לא חכמה.

שבוע טוב.