המינון הנכון בחשיבה על השידוך

שאלה:

אני צריכה לעשות התרת קללות והתרת נדרים והוצאת עין הרע וכל הדברים האלה ואולי זה יעזור לי להתחתן

תשובה:

אין כל צורך.

תפילותינו וברכותינו שיהיו בשורות טובות בקרוב ממש.

יש משהו שאני לא יודע אם את מסוגלת אבל הוא חשוב. תקופת ההמתנה לשידוך מורטת עצבים, אין ספק. אבל אסור שזה יבלע את כל החיים! אדם יכול לרדת מהדעת מהמחשבות האינסופיות האלו כל היום מתי יבוא השידוך שלי… צריך לחיות את החיים כפי שהם וליהנות מהם, לעסוק בעבודה חברות התנדבות וכל שאר הדברים הטובים, יחד עם זה, לצד החיים לחפש בצורה יעילה ולא היסטרית את השידוך, אבל לא לתת לזה להעסיק את המחשבה מבוקר עד הערב כל היום וכל הלילה, זה לא בריא, וחבל על כל יום חיים שעובר ולא נהנים ממנו..

שבת שלום.