נגיעה במקומות מכוסים – נטילת ידיים

שאלה:

שלום רב.
האם החיוב ליטול ידיים כאשר נוגעים במקומות מכוסים או נכנסים לשירותים וכדומה הוא רק כאשר הולכים ללמוד ולהתפלל (או תוכ"ד התפילה) או אפילו סתם כך כשעושים דברים אחרים גם כן?
בתודה מראש.

תשובה:

בענין זה יש לחלק בין נטילה שהיא משום נקיות כמו נגיעה במקומות המכוסים, שזה נוגע רק לתפילה ולברכות [כדאי תמיד שהידים יהיו בחזקת טהרה אחרת שוכחים], לבין נטילה שהיטא משום רוח רעה [והרבה פוסקים חששו שבנטילה אחרי שירותים זה מחמת רוח רעה, ראה מגן אברהם בתחילת סי' ז שהביא שיש שהצריכו משום כך נטילה שש פעמים לסירוגין כמו בבוקר]. רוח רעה יש להסיר בלי קשר לתפילה וברכות.

שבת שלום.