חלומות על נפטרים

שאלה:

אני ואחי הגדול חלמנו על סבא שמת לפני כ3 שבועות באותו היום.

אחי חלם, בשעות הבוקר, שהוא רואה את סבא שלי הוא שאל לשלומו ולשלום סבתי זכרונה לברכה.
סבא אמר שהוא בסדר אבל שלסבתא שלי עדיין כואבת הברך (כאב שהיה לה לפני שנפטרה).
לאחר מכן סבנו הלך לכיוון אור חזק. ומהאור הזה יצאו 2 כלבים שלנו שמתו לפני מס שנים.

אני חלמתי בשעות הצהריים שאני היחידה שרואה את סבי והוא מצביע לי על הרגליים שלו ומסמן לי לעזור לו להוריד את הנמלים שמטפסות על רגליו. הוא לא דיבר איתי ורק הצביע על הרגליים שלו ועזרתי להוריד את הנמלים.

האם זה חריג שאחי ואני חלמנו על סבנו באותו היום? האם זה אומר משהו?

תודה רבה

תשובה:

זה שחלמתם עליו זמן כה קצר לאחר הפטירה זה מאוד טבעי, חושבים עליו כל היום, אבל שימי לב לדגש על הרגלים בשני החלומות! והרעיון הוא כפי שכתוב בגמרא שברא כרעא דאבוה, כלומר הצאצאים הם כמו הרגל של הנפטר להוליכו ממקום למקום בעולם העליון, וכיצד זה נעשה? על ידי שמרבים בזכויות לעילוי נשמתו, קבלות טובות, חיזוקים, צדקה משניות תהילים ועוד. הוא לא יכול כרגע לסייע לעצמו, רק אתם בחיזוק שלכם מסייעים לו.

תצליחו לעשות לו נחת רוח!