נישואין בסתר

שאלה:

שלום רב,

אני ואישתי לעתיד רוצים להתחתן וכרגע בגלל המצב קורונה הורים שלנו לא יכולים להכנס לארץ ישראל כי הם לא אזרחי ישראל. אנחנו רוצים להיות בדרך של תורה וליהות ביחד מתחת לחופה וקידושין. אבל ההורים קצת עושים לחץ עלינו לדחות חתונה. והם נגד חתונה בלעדיהם. כרגע אישתי לעתיד ואני החלטנו נעשה חתונה בלי להגיד להם. אחרי כמה זמן כשהם יבוא לארץ נעשה עוד פעם קידושין איתם. האם זה מותר לעשות?

דבר נוסף לזה, אז היא תהיה אישתי ויכול להיות בהריון בעז"ה אחרי זמן מסוים, בגלל כל הסיפור האם מותר לאישה לקחת תרופות לנגד להיות בהריון? אז קודם כל אנחנו נותנים הזמן המתנה כ3 חודשים להורים שלנו האם עדיין מצב לא ישתפר נגיד התחתנו וננשה להיות בהריון?

תשובה:

שלום וברכה

הפתרון הזה שאתם מציעים הוא חסר הגיון לפי דעתי, להתחתן ולהסתיר… סופו של שקר כזה שהוא מתגלה ואז העלבון הרבה יותר גרוע… אם כל כך דחוף לכם להנשא ואתם מרגישים שאתם חוששים שאם תמתינו תבואו לידי איסור וכדומה, תסעו אתם אליהם ותתחתנו שם! אמנם החברים לא יהיו נוכחים, אבל זה לא נורא כל כך, תחזרו אחר כך לכאן ואם תתחייבו בידוד, אחרי הבידוד תעשו מסיבה יפה לחברים.

בהצלחה ושיהיה בית יפה לעם ישראל.