קבלת שבת בהדלקת נרות

שאלה:

אשתי קיבלה שבת מוקדם, ותוך כדי שברכה על הנרות נזכרה שלא התפללה מנחה. היא הספיקה להגיד "ברוך אתה ה'" ואז נזכרה שלא התפללה, ומאותו רגע עד סיום הברכה היא כיוונה על תנאי כדי שתוכל להתפלל.

האם זה תפס ואם כן מה הגדר, עד מתי אפשר לכוון על תנאי בכהאי גוונא, האם אפילו אחרי הברכה לגמרי תוכ"ד ג"כ יועיל?

תשובה:

מסתבר שכל עוד לא אמרה את עיקר הברכה עדיין מועיל התנאי, אבל לאחר סיום הברכה, יש לחשוש שכבר קיבלה שבת [כמובן למנהג האשכנזים והרבה מקהילות הספרדים שמברכים אחרי ההדלקה, אם מברכים לפני הדלקה כל עוד היא מדליקה לא קיבלה שבת].