נזילה מגג של דייר פרטי

שאלה:

קניתי דירה בשותפות, כך שאני קיבלתי את הגג ושותפי גר בקומה התחתונה, כעת יש נזילה מהמרפסת לדירת השותף, יצויין שהנזילה היתה קימת בשעת הקניה, אמנם בשנה הראשונה לא היתה נזילה כיוון שהחלפנו ריצוף במרפסת, השאלה 1. על מי לתקן את האיטום 2.על מי לשלם את הנזק שנוצר מהנזילה, יצויין שלאחר שנודע לי מהנזילה בניתי סככה מעל המרפסת שאמנם פתר את הנזילה. אך עדיין נוצר קילופים בתקרה מהרטיבות [קצת גשם עדיין נכנס למרפסת מהצדדים]

תשובה:

שלום וברכה,

1. נזילה שהגיעה אחרי הקנייה בעל הגג חייב לתקן את הנזילה. אבל במקרה הנ"ל ששנייהם קנו גג לא תקין וחלקו את הדירה, נמצא שהראשון לא קיבל גג תקין, ועל שניהם לתקן את האיטום שיהיה גג תקין.

2. נזקים שנעשו מחמת גשמים אין חיוב תשלומים על בעל הגג. יש חיוב לתקן מיידית את האיטום, אבל אין חיוב לשלם נזקי התקרה שנעשה שלא באשמתו.

בהצלחה.