שאלה:
חתכתי בצל בסכין חלבית שאינה בת יומה.
האם אוכל לאחר מכן לגרד את הבצל במגרדת פרווה ?
תודה רבה
תשובה:
שלום רב
לכתחילה אין לעשות זאת, ובדיעבד אם זה נעשה יש להקל שאינה נעשית חלבית.
מקורות:
דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר או המגרדת שהשתמש בהם אחר כך גם כן חלבי, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה. לספרדים יש להקל יותר, כיון שהסכין אינו בן יומו ולדעת הגר"ע יוסף ספרדים לא חששו בזה לדין חריף.