בשר בשבת חזון / ציפורניים בערב שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם מותר לפי האשכנזים ליגזוז ציפורניים ביום שישי של שבת חזון והאם מותר לאכול בשר בשבת חזון. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

המנהג להמנע מגזיזת ציפורניים רק בשבוע שחל בו תשעה באב, ובכל מקרה לכבוד שבת מותר. ראה משנה ברורה סי' תקנא ס"ק כ'.

[(כ) אסורין לספר – ולעניין נטילת צפרנים יש דעות בין האחרונים. אכן לצורך טבילת מצוה, בודאי שרי. וכן לכבוד שבת, כגון שחל תשעה באב בשבת, שרי בערב שבת ליטול הצפרנים [אחרונים]. ולענין סריקת הראש אין להחמיר אפילו בשאר ימי השבוע:]

אוכלים בשר בשבת חזון כרגיל [גם בתשעה באב שחל בשבת ובסעודה שלישית שהיא בעצם סעודה מפסקת מותר מעיקר הדין לאכול בשר, למעט מי שכל שבת אינו אוכל בשר בסעודה שלישית].

ועי עירובין דף מ עמוד א "וכן ערב תשעה באב שחל להיות בשבת אוכל ושותה כל צרכו ומעלה על שולחנו אפילו כסעודת שלמה בשעתו חל להיות תשעה באב בערב שבת מביאין לו כביצה ואוכל כדי שלא יכנס לשבת כשהוא מעונה תניא אמר רבי יהודה פעם אחת היינו יושבין לפני ר"ע ותשעה באב שחל להיות בע"ש היה והביאו לו ביצה מגולגלת וגמעה בלא מלח ולא שהיה תאב לה אלא להראות לתלמידים"