לימוד תורה לאחר ברכת המפיל

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול האם יש בעייה לומד דברים הקשורים בקדושה לאחר המפיל? (תהילים, דיבור עם ה' , דברי תורה, הלכות וכדו…)
וגם רציתי לשאול אם יש אפשרות לומר את כל הקריאת שמע ללא ברכת המפיל ואז ממש בסמוך לשינה לומר ברכת המפיל?
תודה רבה על האתר הוא ממש עוזר ומוסיף ידע רב.

תשובה:

אסור לומר גם דברים שבקדושה אחרי ברכת המפיל, ודאי מה שצריך לעשות הוא לברך ברכה זו רק כשגומרים הכל וכבר ממש ממש הולכים לישון, ראה משנה ברורה בתחילת סי' רלט.

שבת שלום.