נטילת ידיים בשירותים

שאלה:

האם מותר ליטול ידיים בשרותי הורים שיש שם גם פינת טוש וראי?
והאם יועיל אם נוציא הידיים רטובות וננגב בחוץ?

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק כשקשה ליטול בחוץ, ניתן ליטול ידים בשירותים ולכתחילה יש לנגב בחוץ, ולסמוך בכך על הסוברים שהניגוב בחוץ מעביר רוח רעה. אף שיש שפקפקו בתועלת שבניגוב בחוץ.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"א סי' ס, ח"ד סי' לו, חלקת יעקב ח"ב סי' קסב, יביע אומר ח"ט סי' קח וח"ג סי' א, וראה שו"ת אז נדברו חי"ד סי' כו שלא מצא מקור לתועלת בניגוב בחוץ. בשו"ת הר צבי ח"א סי' נ העיר שאם אפשר להוציא משם את המים לחוץ ודאי זה טוב יותר ואין לחוש שנטמאו מחמת עצם שהייתם שם.