איך אפשר שבוע שלם בלי להתרחץ?

שאלה:

איך אפשר שבוע שלם בל להתרחץ

תשובה:

שלום וברכה

אכן רבים מגדולי הדור האחרון הורו שבזמנינו שרגילים לרחוץ כל יום, ואנחנו גרים במקומות חמים מאוד ומזיעים, וגם הרחיצה אינה משהו מיוחד לתענוג אלא משהו מאוד סטנדרטי, יש להקל לרחוץ מעט, איבר איבר במים פושרים עם מעט סבון במקומות שמזיעים, ולפי הצורך, נניח לא כל יום אלא כל יומים וכדומה כל אחד לפי צרכיו. ידוע שהחזון איש החמיר בזה יותר.

בנוגע לנוסח השאלה איך אפשר שבוע שלם בלי להתרחץ, עלינו לנסות לשאול איך אפשר אלפיים שנה בלי בית מקדש, ואם נצליח לשאול זאת באותה תחושה עשינו משהו ענק.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.