אריגה וריקמה בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה. אריגה בתשעת הימים אסורה רק לגבי בגדים? או גם אם אורגים בובה או דבר אחר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כל אריגה וריקמה בכלל האיסור. יש שהקלו במחנות קיץ לבנות שאין דרך להעסיק אותן, עד שבוע שחל בו תשעה באב, כי השיעמום מביא לידי חטא ויכול להיות יותר גרוע, אבל ככלל זה אסור.

מקורות:

ראה שו"ת בצל החכמה ח"ד סי' נד, ס' ועלהו לא יבול ח"א עמ' שמה, שלמי מועד פ"צ עמ' תפט מהגרש"ז אויערבך, וע"ע שו"ת להורות נתן ח"ב סי' לה מטעם זה להקל יותר בריקמה שהציור כבר קיים, ולא באריגה או תפירה ממש.