הכשר על תרופות

שאלה:

אני יודע שעל תרופה ממש לצורך חולי לא צריך הכשר. ובאמת במציאות אין הכשרים. אבל מה הדין באופן שלוקח את התרופה לחולי קל וכד' או רק למניעה. מי אמר שזה בסדר? ועוד הבנתי שבקפסולות של התרופות לפעמים יתכן שיש חומר בעייתי. אז א"כ מדוע אין חובה עכ"פ להוציא את החומר מהקפסולה [במקום שניתן מבחינה רפואית], והרי כל פעם שאנחנו לוקחים תרופה עם קפסולה שאין עליה הכשר, אין לנו דרך לדעת שזה לא מרכיבים בעייתים..

תשובה:

בקפסולות וטבליות מעבר לעובדה שזו אכילה שלא כדרך שמותרת לצורך חולי,ף בדרך כלל מדובר בחומרים שנפסדו מאכילת כלב והם כעפר בעלמא שאין בהם איסור. לחומרא בעלמא משתדלים בויטמינים וכדומה לקבל הכשר גם בכהאי גוונא.