מה הנשמה עושה למעלה?

שאלה:

מאס שאבא נפטר כמעט חודש אני לא אני. כל הזמן אני מחפשת סרטונים ומאמרים על העולם הבא, מה קורה לנשמה שם? מה אבא עושה? סתם מרחף? טוב לו? אני יודעת שכל מעשה לעילוי נשמתו עושה לו טוב אבל מה קורה שם?? היא עם ההורים שלו? הוא מתגעגע לכאן? מה הולך שם????? אני מתחרפנת בוכה כל היום בדיכאון מחפשת תשובות לא מוצאת את עצמי. לא מתייחסת לילדה שלי ולא לבעלי רק חושבת על העולם הבא.
אם אפשר לשמוע באמת מה יש שם

תשובה:

שלום וברכה

בעולם הבא הנשמה מתענגת בתענוגים רוחניים, כמו שאנחנו אומרים בליל הסדר "צדיקים יושבים ועטרותיהם בראשיהם ונהנים מזויו השכינה", כלומר עצם הקיברה לבורא עולם היא תענוג עצום לנשמה, עד שאמרו חכמים "יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה", כלומר אם נשים את כל תענוגי העולם הזה בכף אחת, של כל בני האדם וכו', ובכף השניה שעה אחת בעולם הבא, היא מכריעה. הוא לא מתגעגע לכאן, וטוב לו מאוד, הדבר היחיד שיכול לצער אותו הוא לראות שאת כל כך מצטערת. אם היה יכול היה בא ואומר לך: בתי היקרה, טוב לי ואני שמח כל הזמן, ואת מצערת אותי בצערך. תביני שטוב לי, ותתני לי לנוח בשלווה. תחזרי למשפחתך לבעל לילדה, ותהיי שמחה בשמחתי! העולם הזה הוא רק פרוזדור ואני שמח שכבר באתי לתכלית שהיא חיי העולם הבא! אל תצטערי עלי! זה חטא להצטער כל כך הרבה, חז"ל אמרו שלושה ימים לבכי שבעה לאבל, עכשיו רק נוהגים מנהגי אבלות מצד כבוד המת וגמרנו, הכאב צריך לקהות, יש להפנים את החסר, ולהבין שלנפטר עכשיו הרבה יותר טוב.

בשורות טובות.