ללמוד לעילוי נשמת נפטר

שאלה:

שלום רב.
בבקשה אם ניתן להשיב לשאלות שונות:
1. אבל בתוך שנת אבל , האם מותר לקנות ולחדש- לבנים, מטפחת ראש, נעלי בית, מצעים וכיו"ב.
2.אבי נפטר לפני כ 7 שנים ומאז בכל יום שישי אני אומרת כמה פרקי תהילים לע"נ .האם יש משמעות לכך? האם עלי להמשיך או שמותר להפסיק.
3. שמעתי פעם שיש עניין לפרוש מפה לשבת מיום חמישי ועד ליום ראשון.
וזה לטובת הנפטרים הקרובים
האם זה נכון, יש לזה מקור כל שהוא?

תודה רבה על המענה וההתייחסות.
תזכו למצוות ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

1. חפצים אלו מותר.

2. הנהגה נהדרת שודאי מועילה מאוד מאוד לעילוי נשמתו! למה להפסיק? רק שיהיה בלי נדר. אנחנו בבתינו בשנת האבל על חמי וחמותי מיד אחרי הבדלה בכל שבוע הבנים למדו משניות והבנות אמרו תהילים, זה היה נפלא [מוצאי שבת הוא זמן שבו הדין מתחיל על הנפטרים בכל שבוע].

3. אינני מכיר דבר כזה, אבל ודאי טוב לפרוס מפה על השולחן כבר בחצות יום שישי לכבוד שבת, ובכלל לבוא מאורגנים ונינוחים לשבת זה דבר מיוחד.