לימוד נגינה בימי העומר השנה

שאלה:

שלום רב
ברצוני לשאול האם בימי ספירת העומר מותר ללמוד על כלי מיתר (אני לומד לבד משמיעה). תוך שמיעת שירים או בלי.

שאלה נוספת, האם אפשר להקל השנה לשמוע מוזיקה, בגלל נגיף הקרונה שגורם להסגר ודכדוך.

בתודה והערכה מראש!

תשובה:

שלום רב

אם יש צורך באימונים רצופים ויש הפסד מההפסקה יש להקל, אבל המחמיר בזה וממתין לאחר ל”ג בעומר תבוא עליו הברכה, בפרט אם כבר אתה בשלב שנהנים מהנגינה. אם אין הפסד ממש אין להקל. מי שמרגיש בדכאון וזה מה שיעזור יכול להקל, אבל היתר גורף בגלל הקורונה – ודאי שלא. יש מספיק דברים שאפשר לעשות, יצירות ציור קריאה משחקי קופסה ועוד. בהצלחה.

מקורות:

ראה שו”ת ציץ אליעזר חלק ט”ז סי”ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה. קצת לא ברור לי מה שייך "הפסד".
    אני ממש בתחילת הנגינה ולא שולט על הכלי עדיין.
    כל פעם שאני מנגן זה מוסיף ומשפר את הנגינה.
    האם במצב כזה אפשר להקל?

  2. הפסד הכוונה שמחמת חוסר אימון כמה שבועות הידע שלך יסוג באופן משמעותי ותצטרך להשקיע הרבה כדי לחזור למה שאתה יודע היום.