עליה לתורה

שאלה:

בעקבות ההנחיה של שמירת מרחק של 2 מטר בין אדם לאדם בעקבות הקורונה, שלא מאפשרת עליה לתורה כשהמרחק בין בעל הקורא לעולה הוא 2 מטר, האם אפשר להסתמך על ההלכה בשו"ע שבעל הקורא יעלה לשבע העליות, והשבת שיש ספר נוסף, של פרשת החודש, יקרא עולה אחר?

תשובה:

אין לשנות מסדר הקריאה, משתדלים להזהר ובעזרת ה' יהיה בסדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לדעת את המקורות לתשובה, שכן השו"ע בסימן קמג' סעיף ה' כותב כהלכה פשוטה שאם אין בקהל מי שיודע לקרוא אלא אחד, יעלה האחד לכל העליות. ומאחר שסכנתא חמירא מאיסורא, מדוע לא לסמוך על הלכה זו ולסכן את בעל הקורא ששמונה אנשים שיעלו לתורה יעמדו בצמידות אליו?

  2. שם מדובר שהאנשים לא יודעים לקרוא איתו ולא ניתן לקיים את הקריאה אחרת, כאן אני מניח שהמרחק שאמרו יש בו איזון, לא נכון שכל קירבה לכל אדם זו סכנה אלא באופן כללי יש להזהר אבל לא עדע כדי לבטל את מצות הקריאה. כמובן במידה ויהיה אישור להתכנס לקריאת התורה..