המלצה על ספרים שונים

שאלה:

כבוד הרב שלום רב. אני מעביר שעורי חברותא לחברה אשר מתחזקים וחוזרים בתשובה ולחברים בנחל החרדי אשר מתפללים איתנו בבית הכנסת שלנו ומבקשים לחזור לתורת בית סבא. אשמח לשמוע מה דעת הרב והאם הוא ממליץ לי להשתמש עם אותם חברה מספרי יסודות כמו צורבא מרבנן ופניני הלכה אל מול משנה ברורה/מגן אברהם שאני למדתי בישיבה ומה ההבדל בין הספרים שלמדתי בישיבה אל מול הספרים החדשים שציינתי. בנוסף האם לחיזוק ידע רחב לחברי הנחל החרדי הרב ממליץ על תחומין או חוק ישראל או שמא ספרי תן חלקנו של הרב קובולסקי שהם מקבלים מספיק?

תשובה:

קשה להשיב על שאלה כזו, זה מאוד תלוי מי החברה שיושבים מולך, למה הם מסוגלים ולמה הם מתחברים.. ככלל תמיד יש לשאוף ללמוד יותר מהמקורות כמו משנה ברורה, אבל לא תמיד זה מתאים לשומעים… הכי חשוב שיתאים ויהיו מחוברים.

בהצלחה רבה