כרטיס תן ביס טעון בכסף

שאלה:

שלום כבוד הרב. שואל לגבי כרטיס שטעון בכסף שקיבלתי בעבודה עבור ארוחת צהריים האם במידה ואני לא בא לעבודה מותר להשתמש בכרטיס עבור ארוחת צהריים במקום שמכבד את הכרטיס?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום עבור ארוחות לעובד דינו כחלק מהמשכורת שזכאי בו העובד. ואם עבד בפועל ולא אכל ארוחת צהריים, מותר לו למכור את הזכות לחבר. אבל אם לא עבד בפועל אסור לעובד לדרוש תשלום עבור הארוחה ביום שלא עבד.

אם העובד מקבל סכום קצוב עבור ארוחות, ובין אם יאכל בין לא יאכל, ובין אם יחסיר מספר ימים, ובין אם יעבוד חודש מלא יקבל את אותו סכום – מותר לו לאכול גם לא עבד באותם ימים. אבל אם התשלום רק עבור ימי עבודה – אסור להשתמש בימים שלא עבד.

בהצלחה.