בייביסיטר שאיחרה לקחת את הילדים

שאלה:

סגרתי עם בייביסיטר שתיקח את הילדים מהמעון כל יום בשעה 16:00 אחר הצהריים ותמשיך לטפל בהם. לבסוף התברר שהיא איחרה בשעה כמה פעמים, והמעון הטיל עלי חובת תשלום על כל החיסורים. השאלה אם אני יכול להטיל את התשלום על הבייביסיטר או עכ"פ לנכות זאת מהשכר שלה.

תשובה:

שלום וברכה,

בייביסיטר שאיחרה להוציא את הילדים מהמעון, והוטל קנס על ההורים בגין האיחורים, חייבת הבייביסיטר לשלם את כל הקנסות.

בהצלחה.

מקורות:

בייביסיטר שמקבלת תשלום עבור עבודתה יש לה אחריות על כל הנעשה, ושווה דינה לשולחני שטעה ונתן עצה לא נכונה והפסיד הלקוח, שחייב לשלם. גם על נזקים צדדיים של איחורים חייבת לשלם, וכמו שמצאנו בסופר שנשכר לכתוב ספר תורה, ונמצאו טעיות בכתיבה – טעיות שלא מצויות אצל סופרים אחרים, או שרבו הטעיות יותר מהמקובל – והוצרך לשלם למגיה שיתקן את כל הטעיות, שחייב הסופר לשלם עבור הגהת הס"ת. הרי לנו שחובת השכיר לשלם גם הפסדים שבאו בגין הטעות שעשה.