מנצלת אותי כלכלית ונפשית

שאלה:

שלום כבוד הרב , כל הזמן קרובת משפחה ״מנצלת אותי״ לא בכוונה היא מבקשת ממני כסף ואני נותנת למרות שאני סהכ בת 23 אבל הכי מעצבן אותי זה שהיא מבקשת ממני להסיע אותה לערים נגיד היום היא רוצה שאני אקח אותה לעיר מסויימת חצי שעה ממני בלי פקקים רק בשביל לקנות כדורים אני לא מבינה מה הבעיה לקחת אוטובוס , בכל אופן כבר אמרתי שכן כי אין לי אומץ להגיד לא ואחרי העבודה בלי נדר אני ישר צריכה לנסוע עליה אפילו ללכת הביתה לאכול ולנוח אין לי זמן , היא מקשה אלי נפשית מאוד שביום שבת רק חשבתי על הבקשות שלה התפוצץ לי הראש מאוד מה לעשות כבוד הרב?

תשובה:

שלום וברכה,

מצוות חסד זוהי אחת מהמצוות שהעולם עומד עליה. אבל תמיד צריך לדעת שאדם צריך לעשות חסד עם עצמו, ואם החסד שאת עושה עם החברה זה גובל בהפרעות וסחיטה, אין בכך מצוות חסד. ולכן עלייך לסרב מיידית – כבר היום ולהודיע לה שאת לא יכולה להסיע אותה ושהיא תיסע בכוחות עצמה. אסור לתת למצב שימשיך כך, וכפי שענו לך בעבר את צריכה ללכת לייעוץ איך להתמודד עם הקרובה שמנצלת אותך ומפריעה לנפשך ולממונך. מעבר לזה, את גורמת לה שלא תעזור לעצמה, וכל דבר שיש לה היא מפילה עלייך.

בהצלחה, ותמשיכי לעשות חסד עם עצמך ואח"כ עם אחרים.