ללחוץ ידיים לחולה

שאלה:

לפני תקופה ביקרתי חולה (במחלה ל"ע). באתי ללחוץ לו יד של "שלום עליכם".. והוא אמר לי ""שלא לוחצים ידיים לחולה". שתקתי כי לא ידוע לי מקןר בהלכה לזה. שאלתי לרב היא האם ידוע לרב על הלכה כזו ו גמרא כזו? נ.ב מדובר בחולה שהוא ממש לא עם הארץ, אביו נחשב לאחד מגדולי ראשי הישבות בדור. והוא לא נפל רחוק מהעץ…

תשובה:

אינני מכיר דבר כזה, אולי הרעיון שלו אינו הלכתי אלא רפואי, שאין ללחוץ יד לחולה כדי למנוע התדבקות במחלה חלילה…

רפואה שלמה.