אבלות כפולה במהלך השלושים יום

שאלה:

שלום וברכה! מה הדין לגבי תספורת לאבל בתוך 30 על אחותו שנפטרה לו עוד אחות? מתחילים למנות את ה 30 מחדש או שהוא יכול להסתפר בין לבין?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הזה נקרא ש"תכפוהו אבליו", כלומר אבלות נכנסה בתוך אבלות, ובזה הדין כך, שאמנם אין צורך למנות פעמיים שלושים, זה יכול להיות חופף, ואף על פי כן יש להקל עליו שמיד בתוך השלושים הראשונים, הוא יכול להקל מעט את שערו במספריים, אבל לא גילוח ממש.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שפט סעי' א, וסי' שצ סעי' ג.