ניחום אבלים בשלושה ימים ראשונים

שאלה:

האם יש עניין לא ללכת ולנחם אבלים בשלושת הימים הראשונים לשבעה? אם מדובר בחבריו של הנפטר שרוצים לבוא ולנחם, יש נפק"מ?

תשובה:

שלום וברכה

יש שנהגו להמנע מלבוא לנחם אבל בתוך שלושה הימים הראשונים, אבל רבים הקלו בזה ולכן מי שטורח בשבילו לבוא אחר כך יבוא בשלושה הימים הראשונים.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה דעת תורה למהרש"ם יו"ד סי' שעו שהביא ממדרש תנחומא שמשמע שאין תנחומין בשלושה ימים ראשונים של האבלות, וכך הובא להלכה בגשר החיים פ"כ ה-ה, אולם להלכה הקל בזה בדעת תורה שם, על פי פשטות סוגית הגמרא במועד קטן דף כא א שם מבואר שבאים לנחם גם בימים הראשונים, וראה בגשר החיים שם שמי שקשה לו לבוא אחר כך ודאי יכול להקל לבוא קודם.