כל הנשמות כלולות באדם הראשון

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב, תוכלו לעזור לי? אני מחפשת מקור לכך שכל האנושות מחוברת בשרשה העליון אלפי תודות!

תשובה:

שלום וברכה

ענין זה מופיע במקורות רבים, אעתיק לך למשל את לשונו של האר"י הקדוש בשער הגלגולים הקדמה יא, שם כתב: תחילה יש נשמה אחת אב לכולם והוא אדם הראשון כולל כולם, ואח"כ נכללות כולם בג' אבות אברהם יצחק ויעקב, ואח"כ נחלקות כולם לשנים עשר שבטים, ואח"כ נחלקים לע' נפש [יורדי מצרים], ואח"כ אלו הע' נפש נחלקים עד ס' ריבוא נצוצות גדולים. עד כאן. וכוונתו, שהיום הרי יש יותר משישים ריבוא יהודים… אלא שאותם שישים ריבוא 600,000 חלקי נשמה הם ניצוצות גדולים שאף הם מתחלקים הלאה לפי מנין האנשים… עד סוף כל הדורות.

ענין זה עמוק בקבלה, ולכן אנחנו עד היום מתקנים את חטא אדם הראשון במעשינו ובמצוותינו, כיון שאנחנו חלקי נשמתו.