האם מותר להתלונן במשטרה בנהג שפגע וברח

שאלה:

שלום וברכה האם מותר להגיש תלונה במשטרה על נהג שפגע ברכב (הנזק הוא שריטות ושפשופים) ובמקום לתת פרטים ברח מהמקום? המקום מצולם. זו כנראה הדרך היחידה בה ניתן להשיג את פרטי בעל הרכב/הנהג. אלא שכתוצאה מזה אולי המשטרה תזמן אותו לחקירה פלילית על זה שהוא ברח (אני לא בקי בזה). תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להגיש תלונה במשטרה כאשר זוהי הדרך היחידה לאתר את הפוגע.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן ד כתוב שעביד איניש דינא לנפשיה. אמנם אסור לומר לגוי שיכה אותו כי להוציא את שלו. המסירה למשטרה אינה כגוי, למרות שפועלים לפי חוקים של גויים, אמנם עדיין אין חשש של סכנה, וראה תשובה נפלאה בספר ציץ אליעזר חלק יט סימן נב, שבעברות אין איסור לפנות למשטרה לא מצד ערכאות ולא מצד מוסר, והוסיף שבמדינות נהורות שלא מתעללים לחינם אין איסור של מסירה, ולכן מותר להגיש תלונה כדי לאתר את הפוגע ולקבל את המגיע לך.