איך מתנהגים עם כפוי טובה

שאלה:

שלום להרב, שאלה: מי שקיים בעצמו מה שאמר המדרש וז"ל "כל הכופר בטובתו של חברו, לבסוף כופר בטובתו של הקדוש ברוך הוא" (מדרש הגדול שמות ח), דהיינו כפר טובה שעשה לו חבירו, מה האופן נכון להתנהג כלפיו? (גבי ישראל) אם האדם שכך עשה נכרי או אפילו בן נח כיון שלא בכללו אחיך כיצד להתנהג איתו? ברכה והצלחה

תשובה:

לא הבנתי את השאלה, כיצד לנהוג כלפי אדם שהוא כפוי טובה? למחול לו… ממתי מוטל עלינו לדאוג לתיקון מידותיו של הזולת ולהענישו על חטאיו?! אם מדובר בתלמיד או בן שאתה מופקד על חינוכו תטפל בו באהבה בכלים החינוכיים שלרשותך, וכמובן לא מתוך דאגה לכבודך שנפגע, וכן אם נראה לך שיקבל ממך תוכחה ויקיים, כמו כל דיני התורה מצוה להוכיחו, אבל אם לא, תמחל ותסלח ושלום על ישראל.

באופן כללי תמיד יש לזכור לשים לב לא לערב רגשות אישים בחשבונות דתיים, זה גורם לסוג של רמייה עצמית, אדם חושב שהוא עוסק בפעילות חינוכית או בדבר מצוה, והאמת שהוא דואג לכבודו שחולל…

יום נעים.