חובות הבעל והאישה בנישואין

שאלה:

שלום וברכה. לי ולאשתי יש 2 ילדים ברוך השם אשתי מתחילה לעבוד כמפעילה בגני ילדים כמה שעות כל יום בבוקר.. מסיימת עד שעה 1 הבית שלנו לא מסודר ולא מאורגן בכלל כשאני מבקש שתסדר או שתעשה משהו בצורה נכועה יטובה יותר עם הילדים היא אומרת לי "ככה אני, אם אתה רוצה תהיה אתה עם הילדים, ואתה גם יכול לסדר את הבית" היא תמיד אומרת את זה ורוב הזמן הבית שלנו ממש מבולגן. עם מי שאנחנו מדברים זה לא עוזר האם היא חייבת מצד הדין לטפל בילדים ולסדר את הבית? האם יש לי חובה לסדר את הבית למרות שאני עובד ומפרנס? אפילו כביסות היא בקושי עושה . בקושי מבשלת לא מסדרת את הבית.. לא מנקה כמעט בכלל מה אפשר לעשות עם זה? תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב,

יש אכן דברים שהאישה מחוייבת לעשות בשביל הבית, בשביל הבעל. אבל היא אינה חייבת לעבוד ולצאת כל יום מוקדם בבוקר לסייע בפרנסת הבית. ואם אתה דורש ממנה (הלכתית) שעליה לעשות את הדברים שהיא חייבת, אז היא יכולה לסרב לסייע בפרנסת הבית. כך שהסוגיה אינה הלכתית, אלא יש כאן פערים של התנהלות הבית בינה לבינך. שאתה מצפה ממנה לבית מסודר ומאורגן שהכל דופק היטב, והיא כנראה לא לגמרי הורגלה בהרגלים אלו כפי טעמך. זה יכול להיות מצוי באופן הזה וגם להיפך אצל הרבה זוגות. הכלל הבסיסי הוא שכל אחד מהצדדים יבין היטב את הצד השני, וכאשר זה קורה אני בטוח שתמצאו את הדרך הממוצעת בניניכם כדי שיהיה טוב לשניכם. קח יום אחד תסדר את הבית פיקס.. תגמור עם הכביסות, תכין ארוחת ערב משותפת לשניכם, ותעלה את הנושא בנעימות איך לעשות ששניהם תהנו אחד מהשני ומהבית המסודר.

הרבה הצלחה