טבילה במוצאי תשעה באב – ההכנות כאשר יום לפני התענית שבת

שאלה:

כאשר הטבילה היא במוצאי תשעה באב (שני בערב) והצום מתחיל בעצם במוצאי שבת .. ההכנות אינם יכולות להעשות בשבת .. יש הקלות ביום שני לפני סוף הצום להתחיל בהכנות או שהכל יעשה אחרי הצום ויגרום לזריזות יתירה בשל הפחד שיסגר המקווה ?

תשובה:

אין כל היתר לעשות שום רחיצה בתשעה באב, הכל יעשה אחרי, ואין חשש שהמקווה יסגר משום שכל עם ישראל יודע שבמוצאי תשעה באב כך זה… ואכן תקפיד שההכנות הערב יקחו לה לפחות שעה תמימה, כך תדע שלא מיהרה מידי, ראה רמ"א תקנא טז, סדרי טהרה קצט יד וחיי אדם קלג יט.